Naslovna strana / Tumačenje uporednog horoskopa
Natalne karte
Želite da kreirate vašu natalnu kartu sa kompletnim tumačenjem svih astroloških tranzita i aspekata?
Uporedni horoskop
Uporedni horoskop
Uporedni horoskop dve natalne karte, tačnije dve osobe i njihovih natalnih karti pokazaće stepen njihovog skladnog odnosa i moguće zajedničke perspektive.
Tumačenje uporednog horoskopa - Vlade Divac & Snežana Divac
Vlade Divac (Prijepolje, Srbija | 03/02/1968 00:00)
Pogledajte tumačenje natalne karte za ovu osobu
Snežana Divac (Kraljevo, Srbija | 30/12/1967 00:00)
Pogledajte tumačenje natalne karte za ovu osobu
Tumačenje prikazanih tranzita urađeno je pod pretpostavkom da ste ispravno upisali podatke o vremenu i mestu rođenja. Za vreme (03/02/1968 00:00) i mesto rođenja (Prijepolje, Srbija) letnje računanje vremena (DST) je isključeno (vremenska zona Europe/Belgrade | GMT 1.0). Za vreme (30/12/1967 00:00) i mesto rođenja (Kraljevo, Srbija) letnje računanje vremena (DST) je isključeno (vremenska zona Europe/Belgrade | GMT 1.0)
Vlade Divac & Snežana Divac - Prikaz uporedne natalne karte
Uporedni horoskop prestavlja astrološki prikaz odnosa dve osobe. Svaka osoba poseduje svoju natalnu kartu određenu danom rođenja a kojom je prikazan raspored planeta u trenutku rođenja. U interakciji sa drugim osobama aspekti naše natalne karte kreiraju poseban odnos sa astrološkim aspektima natalne karte te druge osobe i kreiraju posebne veze i energije. Za razliku od drugih generalnih tumačenja odnosa između osoba kao što je "da li se Strelac dobro slaže sa Bikom?" ovaj prikaz daje detaljan uvid u natalne karte svake osobe i kompleksan odnos planeta i njihov međusobni uticaj što rezultira jedinim ispravnim tumačenjem mogućeg odnosa dve osobe zasnovanim na tačnim tumačenjima konkretne dve osobe, odnosno uporednim prikazom njihovih natalnih karti, umesto generalizovanja.

Bez obzira na količinu harmonije između vas, uvek će uvek biti individualne planetarne energije. Interplanetarni aspekti su sortirani od najkritičnijih do najharmoničnijih. Zašto su najkritičniji planetarni aspekti navedeni prvi? Zato što su ove energije najvažnije za rad i transformaciju u vašem odnosu sa drugom osobom. Dobra energija dolazi prirodno ali neusaglašena energija mora se pretvoriti u pozitivnu energiju ako želimo maksimalno iskoristiti bilo kakav odnos, emotivni ili poslovni.

Koristite svoje najbolje energije kako biste poboljšali i prevazišli najteže aspekte uporednog horoskopa.
Grafički prikaz uporedne natalne karte
Stepen međusobne usklađenosti
Stepen komplementarnosti, odnosno slaganja ili neslaganja dve osobe je numerički prikaz mogućeg odnosa ove dve osobe. Pozitivan broj veći od 10 je prosečna harmonija. Verovatno želite da vidite broj veći od +30 koji bi ukazao na veću osnovnu harmoniju između vas. Odnos dve osobe nije harmoničan ukoliko je prikazan negativan broj jer to ukazuje na nesklad između vas.

Vaš odnos međusobnog slaganja -25.52
-25.52
-1000+200
Podeli ovaj tekst sa prijateljima
Tumačenje uporednog prikaza natalnih karti
Merkur kvadrat Saturn - Vlade Divac je Saturn, Snežana Divac je Merkur
Stepen slaganja: -11.75 - neusklađen odnos
W
S
#
Vlade Divac je vrlo kritična, zahtevna, neodobravajuća osoba sa obeshrabrujućim stavom prema partneru. Vlade Divac oštro presuđuje ili omalovažava dostignuća i ideje koje ima Snežana Divac. Vlade Divac takođe može doneti brige ili neku vrstu ograničenja koje Snežana Divac teško podnosi. Vlade Divac može uticati na samopouzdanje i rast ozlojeđenosti kod druge osobe osim ukoliko se Snežana Divac na neki način zaštititi duhovno. Saradnja je teška kada je ovaj aspekt aktivan osim ukoliko nema mnogo dobrih aspekata koji bi mogli da nadoknade to. Mnogi ciljevi koje ima Snežana Divac se mogu susresti sa kašnjenjem realizacije zbog prepreka koje Vlade Divac može da postavi na put. Snežana Divac će povremeno izgledati iritantno iz ugla iz kog Vlade Divac posmatra. Vlade Divac predstavlja izazov koji može pomoći da se Snežana Divac razvija i raste.
Sunce kvadrat Saturn - Vlade Divac je Saturn, Snežana Divac je Sunce
Stepen slaganja: -10.89 - neusklađen odnos
W
Q
#
Ovaj aspekt će ideje koje ima Vlade Divac o sigurnosti, stabilnosti, dužnosti, ekonomiji i odgovornosti sukobljavati sa optimizmom, ambicijom i poverenjem koje Snežana Divac poseduje. Ograničenja koja postavlja Vlade Divac izazvaće frustracije kod druge osobe. Vlade Divac će brinuti, opteretiti, ograničiti, disciplinovati, ometati, obeshrabriti ili depresirati osobu kakva je Snežana Divac ako ne u rečima ili akcijama, onda kroz iskustva vaše veze. Vlade Divac vrši pritisak koji Snežana Divac oseća. Ovaj kvadrat često stvara gubitke u poslovanju, kao i u braku. Vlade Divac može ograničiti ili će na neki način ometati ideje i planove koje Snežana Divac ima, donoseći brojne dugove, opterećenja ili probleme koje Snežana Divac treba rešiti. Vlade Divac će ponekad razočarati ili prouzrokovati da se Snežana Divac oseća obeshrabreno. Vlade Divac može srušiti nadu i samopouzdanje. Ovo možda nije namerno već zbog same dispozicije u natalnoj karti. Ambicije koje ima Snežana Divac odložene se u realizaciji zbog problema ili odgovornosti koje Vlade Divac donosi u odnos. U braku, Vlade Divac donosi ograničenja ili obaveze koja dovode do teškoća sa kojima će se susresti Snežana Divac. Ukratko, ovo nije dobar aspekt. On ukazuje na to da jedno od vas dvoje čini da drugo oseća nesigurnost, dok se partner oseća zarobljenim u ovom braku.
Mars opozicija Pluton - Vlade Divac je Mars, Snežana Divac je Pluton
Stepen slaganja: -7.78 - neusklađen odnos
U
Z
"
Postoji sukob volja između partnera. Otpor će biti ispoljen obostrano na bilo kakvu pojavu predstavljana autoriteta. Manje iritacije se povećavaju ako se na natalnoj karti ne pokaže dominantna harmonija. Međutim, ako su dve natalne karte dominantno neusklađene, može se desiti nasilna reakcija jedne osobe prema drugoj. Oboje se odupirete svakom obliku šefovanja od strane partnera. Možete ometati napore jedno drugom i takođe biti osvetoljubivi međusobno. U braku ovaj aspekt označava probleme seksualnog prilagođavanja.
Mesec kvadrat Mars - Vlade Divac je Mars, Snežana Divac je Mesec
Stepen slaganja: -7.17 - neusklađen odnos
U
R
#
Ovaj aspekt može pokazivati privlačnost u nekim slučajevima ali privlačnost je obično privremena osim ukoliko nema mnogo drugih povoljnih aspekata u poređenju natalnih karti kako bi se osnažila dugotrajnost. Vlade Divac može veoma iritirati što će Snežana Divac osetiti na svojoj koži. Aktivnosti koje preduzima Vlade Divac mogu uznemiriti raspoloženje partnera. Ovaj aspekt izaziva ozbiljne konflikte ličnosti. Kada se radi o ljubavi i braku možda postoji snažna privlačnost ali jednako snažne emocionalne reakcije. Ako ženski Mars aspektektuje muški Mesec ona će imati tendenciju da kritikuje. Vlade Divac će se ponašati nepristojno prema partneru. Snežana Divac će reagovati preosetljivo na ponašanje kakvo ima Vlade Divac.
Mesec kvadrat Pluton - Vlade Divac je Pluton, Snežana Divac je Mesec
Stepen slaganja: -6.88 - neusklađen odnos
Z
R
#
Vlade Divac ima pogrešan uticaj na osobu kao što je Snežana Divac. Ovaj aspekt teži da stvori antipatiju umesto dogovora. Vlade Divac će izgledati kontadiktorno i može imati uticaj na partnera koji na neki način može biti loš. U braku može biti ozbiljnih nesporazuma koja uzrokuju probleme u porodici. Ovde takođe mogu nastati problemi seksualnog porekla.
Mars kvadrat Neptun - Vlade Divac je Neptun, Snežana Divac je Mars
Stepen slaganja: -6.85 - neusklađen odnos
Y
U
#
Ovaj aspekt izaziva emocionalne poremećaje kod jedne osobe ili kod oboje. Snežana Divac je preka i nestrpljiva osoba. Vlade Divac je kao partner neuobičajen ili prevrtljiv u reakciji na agresivnost koju poseduje Snežana Divac. Snežana Divac poseduje direktnost dok Vlade Divac neodređenost što stvara iritaciju ili nesporazum a ne harmoniju. Ako je Vlade Divac kao osoba izuzetno sklona nervozi, tada Snežana Divac može uznemiriti stabilnost, čak i zdravlje što će Vlade Divac osetiti. Horoskop sa ovom kombinacijom mora biti pažljivo analiziran zbog eventualnog demorališućeg uticaja.
Sunce kvadrat Mesec - Vlade Divac je Mesec, Snežana Divac je Sunce
Stepen slaganja: -6.74 - neusklađen odnos
R
Q
#
Ovaj aspekt donosi razlike u temperamentima. Koliko ozbiljne ove razlike mogu postati zavisi od drugih aspekata u natalnoj karti. Kada je brak u pitanju Snežana Divac može ponekad nesmotreno reagovati ili će ignorisati ili uvrediti svog partnera, obično bez namere da to učini. Vlade Divac će morati da se štiti od previše osetljvosti i da doživljava ovo isuviše ozbiljno. Ovaj aspekt nije ozbiljno suprotan, međutim, obzirom da su razlike uglavnom kod temperamenta oni se mogu prilagoditi ako želite postići harmoniju zajedno. Ponekad, možda, Snežana Divac može poželeti da dominira ili da nastupa sa previše liderskim stavom što Vlade Divac neće prihvatati.
Merkur kvadrat Neptun - Vlade Divac je Merkur, Snežana Divac je Neptun
Stepen slaganja: -6.52 - neusklađen odnos
S
Y
#
Snežana Divac kreira nesporazume ili eventualno obmane. Snežana Divac neke tajne iz života možda ne deli sa partnerom. Na neki način se obmana uvežbava. Vas dvoje se možete lagati međusobno ili će se jedno od vas dvoje pokazati neiskreno prema drugom. Vlade Divac ne može da razume ili tumači ispravno mnoga pitanja u vezi sa ponašanjem kada je Snežana Divac u pitanju. Snežana Divac se često čini odvojeno ili udaljeno. Vlade Divac je mnogo više pod uticajem ovog aspekta nego Snežana Divac. Prevaru bi mogao učiniti jedan partner ili oboje.
Mesec kvadrat Merkur - Vlade Divac je Mesec, Snežana Divac je Merkur
Stepen slaganja: -6.17 - neusklađen odnos
R
S
#
Vlade Divac će se ponašati preosetljivo na ideje, stavove i osećanja koje ima Snežana Divac. Vlade Divac ponekad pogrešno tumači gestove ili reči koje izgovori Snežana Divac. Interesi i ukusi se razlikuju u sitnim detaljima. Razumevanje neće biti potpuno ili jasno u razmeni ideja. Vlade Divac će biti ili može delovati zbunjeno od strane partnera ponekad. Ukoliko Vlade Divac odmah ne shvati misli ili ako Vlade Divac sagleda stvari pre nego što to učini Snežana Divac, Snežana Divac može postati ili će se ponašati iritirano i nestrpljivo. Snežana Divac pokazuje kritičke stavove ili ispoljava netaktično ponašanje u izražavanju misli prema partneru. Snežana Divac zanemaruje ili ne razume raspoloženja i osećanja koja ima Vlade Divac. Može doći do nesporazuma. Ovaj aspekt je blage iritacije, ne ozbiljno antagonistički. Ako su harmonija i saradnja iskrene želje oboje, dobri aspekti između Sunca i Meseca, Sunca i Merkura ili Meseca i Venere mogu pomoći u rešavanju nesporazuma nastalih ovim aspektom.
Mesec konjukcija Saturn - Vlade Divac je Mesec, Snežana Divac je Saturn
Stepen slaganja: -5.63 - neusklađen odnos
R
W
!
Da li će ovaj aspekt biti dobar ili loš zavisi od drugih aspekata između dve karte. Snežana Divac teži disciplinovanju partnera. Ovaj faktor se može stabilizovati u mnogim slučajevima ali u drugim Snežana Divac može imati depresivni i ograničavajući efekat koji Vlade Divac oseća. Snežana Divac može uticati nepovoljno na raspoloženje i osećanja koja ima Vlade Divac. Snežana Divac takođe može biti vrlo kritički raposložena osoba. Tendencije da ćete biti hladni, indiferentni ili zahtevni mogu se pojaviti. Ako postoji dogovor o ciljevima između vas dvoje ovaj aspekt pomaže praktičnoj primeni sposobnosti, pošto Snežana Divac može pomoći planovima koje Vlade Divac ima a Vlade Divac može biti prilagodljiva osoba. Snežana Divac mora izbegavati sebičnost prema partneru. Snežana Divac gleda sa razumevanjem i simpatijama ideje koje prihvata Vlade Divac. Ukoliko Vlade Divac ima tendenciju da bude pesimista Snežana Divac će ovu tendenciju pojačati i još više će vas obeshrabriti. Snežana Divac donosi teret, brigu, dužnosti, odgovornost ili anksioznost prema osobi kao što je Vlade Divac. Ukoliko se radi o braku, Snežana Divac može dati osećaj sigurnosti koji Vlade Divac treba ukoliko i Snežana Divac nema takođe osećaj nesigurnosti. Snežana Divac će se odnositi zaštitnički. Ovaj aspekt čini vezu jaču po pravilu, bilo da je u pitanju prijateljstvo, posao ili brak. Ponekad se nalazi u horoskopu kod osoba različitih godina starosti.
Merkur kvadrat Venera - Vlade Divac je Merkur, Snežana Divac je Venera
Stepen slaganja: -5.53 - neusklađen odnos
S
T
#
Ovaj aspekt nije ozbiljno konfliktan ali niste potpuno usklađeni ili uzajamno korisni kao kod drugih Merkur-Venera aspekata. Ponekad se mogu desiti međusobne iritacije. Vlade Divac teži da zanemari emocionalne potrebe koje ima Snežana Divac i izgledaće hladno i proračunato na neki način.
Venera kvadrat Saturn - Vlade Divac je Venera, Snežana Divac je Saturn
Stepen slaganja: -3.99 - neusklađen odnos
T
W
#
Vlade Divac će verovatno imati mnogo nesrećnih iskustava kroz ovaj aspekt. Snežana Divac će se pokazati zahtevnim, ograničavajućim, sebičnim, osuđujućim, ogorčenim, kritički raspoloženim, neodobravajućim, ljubomornim partnerom i možda će čak pokazati i odsustvo ljubavi. Vlade Divac će imati problem da pokaže naklonost prema osobi kakva je Snežana Divac ili ako se to i desi to bi bilo samo pokazivanje inspirisano strahom ili anksioznošću. Ovo je nepovoljan aspekt. Snežana Divac će vam doneti tugu, brigu i odgovornosti i verovatno ćete pokušati pobeći na neki način, ako je moguće. Vlade Divac će u ljubavi ili braku obično biti nesrećna osoba koja ima osećaj da je dominirana od strane partnera ili će biti frustrirana. Verovatni su i ekonomski problemi. Snežana Divac će nametati veliku odgovornost i često će kriviti partnera za probleme sa kojima se susreću zajedno. Vlade Divac će neke osobine ili navike koje ima Snežana Divac doživljavati sa gađenjem.
Mesec kvadrat Uran - Vlade Divac je Uran, Snežana Divac je Mesec
Stepen slaganja: -0.53 - neusklađen odnos
X
R
#
Ovaj aspekt može izazvati iritacije između vas dvoje. Vlade Divac se čini veoma promenljivom i nepredvidivom osobom, što će zbuniti i ometati raspoloženje i emocije koje ima Snežana Divac. Vlade Divac zanemaruje partnera ili se ponaša nepromišljeno. Svaka romantična emocija u kojoj se ovaj aspekt može pojaviti može dovesti do nekonvencionalnog odnosa. Vlade Divac stimuliše ideje koje ima Snežana Divac ali i testira prilagodljivost. Zajednice sa ovim aspektom možda neće trajati dugo osim ako drugi aspekti natalne karte ne ukazuju na trajno zajedništvo. Ako je to slučaj, ovaj aspekt će ukazati na brojna razdvajanja ili mnoge poteze koji nisu uvek prihvatljivi za partnera kakav je Snežana Divac. U braku, individualni ciljevi u karijeri mogu biti izvor nesuglasica, posebno ako ženski Uran aspektira muški Mesec.
Jupiter konjukcija Jupiter - Vlade Divac je Jupiter, Snežana Divac je Jupiter
V
V
!
Stepen slaganja: 0.00 - neutralan odnos
Ovaj aspekt označava sličnost, ako ne i potpunu saglasnost u idealima, etici, moralu, aspiracijama, verskim ili duhovnim stavovima. Vi ćete inspirisati mnogo dobrog jedno u drugom i ohrabriti optimizam, samopouzdanje, humor i bićete od koristi jedno drugom ili ćete štititi drugu osobu na mnogo načina. Postoji mnogo društvenih veza, zajedničkih interesa i zajedničkog međusobnog uživanja. Obično ćete tražiti dobre osobine druge osobe i ceniti ih. Vi ste tolerantni, pažljivi i opraštaćete jedno drugom.
Mesec opozicija Uran - Vlade Divac je Mesec, Snežana Divac je Uran
Stepen slaganja: 0.00 - umereno neusklađen odnos
R
X
"
Ovaj aspekt može izazvati iritacije između vas dvoje. Snežana Divac se čini veoma promenljivom i nepredvidivom osobom, što će zbuniti i ometati raspoloženje i emocije koje ima Vlade Divac. Snežana Divac zanemaruje partnera ili se ponaša nepromišljeno. Svaka romantična emocija u kojoj se ovaj aspekt može pojaviti može dovesti do nekonvencionalnog odnosa. Snežana Divac stimuliše ideje koje ima Vlade Divac ali i testira prilagodljivost. Zajednice sa ovim aspektom možda neće trajati dugo osim ako drugi aspekti natalne karte ne ukazuju na trajno zajedništvo. Ako je to slučaj, ovaj aspekt će ukazati na brojna razdvajanja ili mnoge poteze koji nisu uvek prihvatljivi za partnera kakav je Vlade Divac. U braku, individualni ciljevi u karijeri mogu biti izvor nesuglasica, posebno ako ženski Uran aspektira muški Mesec.
Saturn konjukcija Saturn - Vlade Divac je Saturn, Snežana Divac je Saturn
W
W
!
Stepen slaganja: 0.00 - neutralan odnos
Postoji sličnost odnosa u pogledu sigurnosti i ambicija. Oboje ćete razumeti potrebu za sigurnošću kod druge osobe. Možda imate slične probleme, odgovornosti i ograničenja. U skladnoj uporednoj natalnoj karti ovaj aspekt pomaže konstruktivnim naporima ka zajedničkom cilju. Međutim, vi ćete verovatno iskusiti slične probleme i vaš stav prema obavezama ili odgovornostima je sličan i on vas može povući u rešavanju ovih problema na isti način čime se zajednički otežava vaš napredak. Vaše međusobne reakcije u bilo kome od vas će pojačati bilo koju tendenciju ka strahu, zabrinutosti ili ćete osetiti nedostatak samopouzdanja. Osim ako nema mnogo aspekata koji stimulišu nadu, optimizam i aktivnost kako biste uravnotežili ovaj aspekt mogli biste imati slab uticaj jedno na drugo.
Sunce sekstil Saturn - Vlade Divac je Sunce, Snežana Divac je Saturn
Stepen slaganja: 0.00 - umereno harmoničan odnos
Q
W
'
Ovaj aspekt označava dobar balans poverenja, entuzijazma, ambicija, organizacionih sposobnosti i upornosti potrebne za obavljanje svake zajedničke akcije. Ovo obezbeđuje saglasnost u rešavanju problema, raspodele dužnosti, autoriteta i odgovornost. Snežana Divac povezuje stabilnost i lojalnost kod partnera. Bilo koji ograničavajući uticaj koji ima Snežana Divac uglavnom služi za krajnje dobro oboje. Vlade Divac podstiče i stimuliše poverenje. U braku ovaj aspekt pomaže u izdržljivost.
Venera konjukcija Neptun - Vlade Divac je Neptun, Snežana Divac je Venera
Stepen slaganja: 0.00 - neutralan odnos
Y
T
!
Ovaj aspekt podstiče bilo koja zajednička interesovanja kulturnog tipa, posebno muzike, drame, plesa, poezije i umetnosti. U ljubavi prema prirodi takođe možete uživati zajedno. Biće puno simpatija između vas dvoje i u mnogim slučajevima, ovaj aspekt pomaže razumevanju i može stvoriti duboku naklonost i predanost. Vlade Divac će biti emotivan i požrtvovan partner prema osobi kao što je Snežana Divac mada ponekad će delovati nepristupačno ili varljivo. Puno zavisi od drugih aspekata u proceni da li je ovaj aspekt u potpunosti dobar. Vlade Divac teži da privlači ili očara partnera. Ako jedno od vas ili oboje naginjete ka samopovlađivanju onda će ovaj aspekt podsticati takve slabosti kod oboje. Između pojedinaca suprotnog pola, ovaj aspekt donosi sažaljenje u bilo kojoj privlačnosti. Sažaljenje je slično ljubavi ali ne predstavlja uvek srećan početak veze. Postoji nekonvencionalan aspekt romanse. Ova planetarna kombinacija ponekad proizvodi vanbračne zajednice. Ako Snežana Divac razmatra brak kao opciju ne sme izgubiti iz vida praktičan pogled na životna pitanja. Ovaj aspekt može pomoći da brak bude idealan ili može dovesti do razočaranja i dokaza neorganizovanosti oboje. Sve zavisi od toga koliko ste odrasli i odgovorni. Ako drugi aspekti ukazuju na visoku izdržljivost, onda se ovaj aspekt može smatrati povoljnim.
Sunce sekstil Merkur - Vlade Divac je Merkur, Snežana Divac je Sunce
Stepen slaganja: 1.51 - harmoničan odnos
S
Q
'
Harmonizacija kreativnosti i intelektualne snage. Dobro mentalno razumevanje i verovatno mnoga zajednička interesovanja obeležavaju ovaj aspekt. Sporazumevanje i saradnja se lako postižu. Snežana Divac može uticati na stavove kojih se pridržava Vlade Divac, kao i da ohrabruje i stimuliše ideje do kojih dolazi Vlade Divac i utiče na intelektualni napredak. Vlade Divac razume to što Snežana Divac čini i to razumevanje uvek pomaže pronalaženju sporazuma i prilagođavanju.
Venera sekstil Pluton - Vlade Divac je Pluton, Snežana Divac je Venera
Stepen slaganja: 2.54 - harmoničan odnos
Z
T
'
Međusobne koristi mogu se realizovati kroz ovaj odnos na ekonomski ili društveni način. Ovaj aspekt može dovesti do rekonstrukcije vrednosti.
Merkur konjukcija Venera - Vlade Divac je Venera, Snežana Divac je Merkur
Stepen slaganja: 2.57 - harmoničan odnos
T
S
!
Ovaj aspekt je uzajamno koristan. On donosi najbolje u inteligenciji, umetničkim ili kulturnim interesima kod oboje. Mnogi zajednički interesi učvršćuju prijateljstvo. Vrlo je dobar za brak. Obezbeđeno je međusobno razumevanje kroz emocije i naklonost. Snežana Divac razume emocije koje ima Vlade Divac. Uzajamno je ohrabrenje sposobnosti i talenata. U braku ovaj aspekt pomaže saradnji u finansijskim segmentima.
Mesec trigon Venera - Vlade Divac je Mesec, Snežana Divac je Venera
Stepen slaganja: 2.68 - harmoničan odnos
R
T
$
Ovaj aspekt ukazuje na emotivnu privlačnost pokrenutu iz simpatija, društvenih odnosa i uzajamnih ukusa i interesa. Harmonija, emocije, način razmišljanja stimulisani su ovim aspektom. Duboka naklonost i predanost biće moguća ako drugi aspekti pokazuju rastuću i trajnu vezanost. Ovaj aspekt donosti veliku mogućnost za ljubav i brak. Vas dvoje možete imati umirujući i ohrabrujući efekat jedno na drugo. Koristićete jedno drugom pružajući pomoć, često i na materijalan ili finansijski način. Imate puno ukusa i zajedničkih interesa za druženje i društvene užitke zajedno. Ovaj aspekt će učiniti mnogo da ublaži antagonizam ličnosti između vas dvoje, ukoliko on postoji.
Venera sekstil Uran - Vlade Divac je Uran, Snežana Divac je Venera
Stepen slaganja: 4.52 - harmoničan odnos
X
T
'
U ovoj kombinaciji postoji fascinacija i to vrlo magnetna. Ako postoji takva stvar kao što je ljubav na prvi pogled, Vlade Divac će to pokazati u ovom aspektu. Vlade Divac pokazuje uzbuđenje koje kao rezultat ima neobičnu ili nekonvencionalnu vezu. Ovaj aspekt ohrabruje kreativno izražavanje kod oboje kao i uživanje u društvu, druženje i romansu. Možete inspirisati jedno drugo na različite načine.
Merkur opozicija Jupiter - Vlade Divac je Merkur, Snežana Divac je Jupiter
Stepen slaganja: 5.15 - harmoničan odnos
S
V
"
Snežana Divac možda nije uvek tolerantan prema idejama koje ima Vlade Divac. Vlade Divac će najviše imati koristi od ove veze. Snežana Divac može obećati više nego što je u stanju da ispuni. Možda postoje razlike u mišljenju u etičkim ili verskim pitanjima koje mogu biti iritantne. Vlade Divac će često izgledati sitničavo ili će Snežana Divac to tako doživljavati. Odgovarajući interesi se ne poklapaju uvek. Ovo nije ozbiljan konflikt ako drugi aspekti u uporednoj natalnoj karti ukazuju na kompatibilnost.
Merkur trigon Jupiter - Vlade Divac je Jupiter, Snežana Divac je Merkur
Stepen slaganja: 7.47 - harmoničan odnos
V
S
$
Ovaj aspekt je međusobno inspirativan. Optimističnost koju ima Vlade Divac inspiriše i podstiče napredovanje koje će Snežana Divac osetiti. Ovo je dobra kombinacija za saradnju i kreativno izražavanje. Vrlo je dobar za partnerstva. Racionalizacija koju poseduje Snežana Divac usporava ideale i ekspanzivne vizije koje ima Vlade Divac i drži ih na zemlji. Vlade Divac inspiriše intelektualne, moralne, duhovne i etičke kvalitete koje poseduje Snežana Divac. Vlade Divac je tolerantan prema idejama partnera i postaviće se zaštitnički, inspirisaće i ohrabrivati interesovanja za obrazovanje. Postoji obostrana dobra volja i stimulacija duhovitosti i humora.
Sunce trigon Jupiter - Vlade Divac je Jupiter, Snežana Divac je Sunce
Stepen slaganja: 8.33 - harmoničan odnos
V
Q
$
Kreativna potreba u miksu sa blagonaklonim, zaštitničkim nagonom. Ovo je inspiracioni uticaj, znak obostranog ohrabrenja, tolerancije, pomoći i oproštaja. Postoje emocije, zaštitnički odnos, lojalnost, velikodušnost i, po pravilu, uzajamno poverenje i pouzdanje. Kada pokušate, možete podstaći i izazvati najbolje jedno u drugom. Imaćete obostrane koristi kako na duhovnom tako i na materijalnom planu. Bez obzira na bilo koji negativni aspekt između vaših horoskopa, postojaće želja za međusobnom zaštitom i pomoći. Snežana Divac će verovatno imati koristi od ove veze više nego Vlade Divac.
Venera trigon Jupiter - Vlade Divac je Venera, Snežana Divac je Jupiter
Stepen slaganja: 8.60 - harmoničan odnos
T
V
$
Ovaj aspekt označava uzajamnu pomoć i obostranu korist. Uživate u istim zabavama i kulturnim stvarima. Ovaj aspekt stimuliše optimizam, samopouzdanje i dobro zdravlje kod oboje. Postoji uzajamno razumevanje, simpatije i ohrabrenje. Pogodan je za razvoj umetničkih, etičkih ili duhovnih crta ličnosti u bilo kome od vas dvoje ili kod oboje. Izuzetno ste velikodušni.
Sunce konjukcija Venera - Vlade Divac je Venera, Snežana Divac je Sunce
Stepen slaganja: 12.14 - harmoničan odnos
T
Q
!
Težnja kreativne moći usaglašava se sa društvenim ili ljubavnim potrebama. Ovde postoji magnetna privlačnost. Ovaj aspekt ukazuje na emotivnu privlačnost uz dosta simpatija, društvenosti, zajedničkih ukusa i interesovanja. Ovo je aspekt naklonosti, prijateljstva, druženja, velikodušnosti, predanosti, lojalnosti, nesebičnosti jedne osobe prema drugoj, uzajamnog divljenja i ohrabrenja. Vrlo je dobar za porodicu i vernost u braku. Vi se međusobno inspirišete i ohrabrujete i kooperativni ste. Vaše želje i potrebe su komplementarne što dovodi do uživanja u istim zadovoljstvima.
Astrologija poznatih
Pogledajte prikaze natalnih karti poznatih licnosti kao i uporedne horoskope poznatih parova.
Astrološka predviđanja
Uporedni horoskop
Pročitajte šta vas očekuje u narednom periodu na osnovu astroloških pokazatelja vaše natalne karte.