Naslovna strana / Tumačenje natalne karte
Natalne karte
Želite da kreirate vašu natalnu kartu sa kompletnim tumačenjem svih astroloških tranzita i aspekata?
Uporedni horoskop
Uporedni horoskop
Uporedni horoskop dve natalne karte, tačnije dve osobe i njihovih natalnih karti pokazaće stepen njihovog skladnog odnosa i moguće zajedničke perspektive.
Tumačenje natalne karte - Mihajlo Pupin
Mihajlo Pupin
datum i vreme rođenja: 09/10/1854 00:00
mesto rođenja: Kovačica, Srbija
geografska širina: 45o 6'
geografska dužina: 20o 37'
Tumačenje prikazanih tranzita urađeno je pod pretpostavkom da ste ispravno upisali podatke o vremenu i mestu rođenja. Za vreme (09/10/1854 00:00) i mesto rođenja (Kovačica, Srbija) letnje računanje vremena (DST) je isključeno (vremenska zona Europe/Belgrade | GMT 1.0)
Prikaz natalne karte
Podeli ovaj tekst sa prijateljima
Pozicije planeta u znacima
Vaš horoskopski znak: Vaga
Sunce u Vagi
Q
g
Vage vole da odmere prednosti i mane situacije pre nego što dođu do bilo kakvog zaključka. Ako se to oduži one će doći do tačke gde neće moći zaključiti bilo šta, na taj način mogu biti veoma neodlučnog karaktera. Vage imaju urođeni osećaj pravednosti, ipak, mogu biti diplomatične, kooperativne, korisne, idealistične, društvene, zavisne, neiskrene, lenje i samo-popustljive. Vage su najsrećnije kada se u vezama ili u situacijama u kojima se mogu prilagoditi ili raditi na ljudskim odnosima. Prijatno okruženje je važno za njih. Vage uživaju u ljudima i ljudskim interakcijama. Teško im je da budu same. Zbog toga, one moraju da dele svoj život sa nekim. Nažalost, imaju tendenciju da, zbog svoje romantične i sentimentalne prirode, žure u brak bez razmišljanja i mogu završiti u problematičnom odnosu. Vage smatraju da je gotovo nemoguće ostati emotivno stabilan a da postoji neslaganje. Ovo dovodi do njihove želje za mirom po svaku cenu što omogućava drugima da iskoriste njih. Vage žele da ih vole svi, ponekad i na svoju štetu. Kao što je pomenuto, neodlučnost može biti jedan od najtežih problema za vage da prevaziđu. Ako čekaju suviše dugo da bi donele odluku mogu propustiti mnogo odličnih prilika. Pošto vage imaju mogućnost da vidite obe strane argumenta one uglavnom ne vole da izaberu ni jednu ni drugu. Pošto su u stanju da vide ceo problem, ukoliko im se neko obrati za pomoć, one mogu dati praktične savete. Drugi problem za vage su teškoće da se suoče sa željom da se sklone od posla koliko god mogu. To im daje reputaciju lenjih osoba. Međutim, vage nisu lenje, naravno ukoliko je pravilna motivacija prisutna. Jake ličnosti mogu lako dominirati nežnijim vagama sve dok vaga ne postane sposobna za donošenje odluke i poteza bez konsultacija "eksperta". Vage treba da nauče da misle svojom glavom i ustanu za svoja uverenja i principe. Vage su veoma kreativne, mantalno aktivne i vrlo društvene. Ova mentalnu agilnost drugi obično ne vide zbog lagodnosti vaga i prijateljskog nastupa. Mnogo puta se igraju sa ovom mentalnom agilnošću koristeći veoma suptilne tehnike da bi dobile ono što žele.
Mesec u Biku
R
b
Vaša emocionalna priroda je smirena i drugi smatraju da ovaj kvalitet smirenosti priliči vama. Obično ste miroljubivi i ne prokazujete emocije lako. Možete da budete veoma tvrdoglavi s vremena na vreme, posebno kada je reč o promenama koje su emotivne prirode ili koje zahtevaju emocionalna prilagođavanja. Vi tražite sigurnost i često očekujete da ova sigurnost dolazi iz materijalne imovine. Dakle, želite da prikupite materijalnih dobara i novca što više možete. Mnogo ljubavi i bliskosti vam je potrebno i to vam pomaže da ublažite osećaj nesigurnosti. Ali ponekad držite osobe iz vašeg okruženja isuviše blizu i čvrsto tako da one imaju osećaj da ne mogu disati. Možete očekivati vernost u ljubavi i vi ste veoma posvećeni onima do kojih vam je stalo. Vi imate tendenciju da se prepustite senzualnim udobnostima i aktivnostima. Bogata ili slatka hrana izgleda da vam daje osećaj sigurnosti. Možete imati problema sa težinom zbog toga. Hrana može da vam postane zamena za emocionalno zadovoljstvo i ljubav. Vi ste snalažljivi, određeni i uporni. Vi ste najsrećniji kada radite sa vašim rukama, verovatno sa zemljom ili sa stvarima koje su vezane za zemlju. Mrzite i plašite se boleste i bola. Suviše veliki komfor sa statusom kvo može da vas spreči u realizaciji potrebnih promena. Nemojte biti previše rigidni u mislima ili delu.
Venera u Devici
T
f
Posvećeni ste i verni vašim voljenima i često postajete neka vrsta sluge vašem ljubavnom partneru. Vi radije pokazujete ljubav za nekoga čineći nešto za njih ili jednostavno ste uvek tu za njih a ne govoreći im da vam je stalo do njih na neki romantičan način. Vi ste pomalo stidljivi kada je izražavanje sentimenta i emocija u pitanju. Možda nemate poverenja u svoju atraktivnost i mogućnost da privučete nekog. Ovo bi moglo da stvori sumnju sopstvene sposobnosti da primite ljubav i zaslužite poštovanje. Postoji jaka tendencija da budete veoma kritični prema partneru i da previše očekujete od njega. Brak može da bude odložen zbog želje da otkrijete savršenog partnera, koji ne postoji. Želite da sve bude čisto i uredno oko vas. Tendencija da kritikujete može se prevazići ukoliko se uči kako da se služi drugima na jednostavan način. Vi ste u mogućnosti da budete dobri, nežni i dobronamerni.
Jupiter u Jarcu
V
j
Vaši pozitivni kvaliteti su iskrenost, vernost, genijalnost, snalažljivost i određeni stepen mehaničkih sposobnosti. Vaši pokušaji da rastete i razvijate se upoznavanjem novih mogućnosti i napredovanjem u svetu susreću se sa rezervom, disciplinom, oprezom, sistemom, praktičnosću i organizacijom. Imate želju za materijalizovanim uspehom ali to možda neće doneti zadovoljstvo ili sreću, ukoliko to steknete. Možda postoji sklonost ka škrtosti i povlačenjem od ostatka sveta, finansijski i emotivno. Vi ste samopouzdani i imate jaku samo-kontrolu i imate želju da vladate nad drugima. Možete postići velike visine ukoliko ostanete iskreni, istiniti sa poštovanjem prema drugima.
Saturn u Blizancima
W
c
Vaša razmišljanja su svesna i ozbiljna. Posedujete veštine organizacije, koncentracije i mentalne stabilnosti. Možete se fokusirati na duboke i teške stvari i doći do praktičnih rešenja za probleme. Možete uživati u učenju. Ali isto tako može postojati tendencija ka cinizmu, depresiji i pesimizmu. Nervne napetosti mogu da budu problem i uzimanje vazduha u pluća i kiseonika u krvi može biti ograničena. Vaša pluća trebaju mnogo kiseonika. Najbolje je za vas da spavate u dobro provetrenom mestu. Ovo je dobar položaj za Saturn ali možda ćete morati da razvijate veru u budućnost. Važno za vas je da disciplinujete svoj um i da naučite da mislite i delujete metodično ako želite da budete uspešni u bilo čemu.
Vaš podznak i njegovo značenje

Znak koji se nalazio na istčnom horizontu u trenutku rođenja zove se podznak ili ascendent. Ascendent označava razliku u temperamentu, naravi, fizičkom izgledu i ličnosti pojedinca. To je objektiv preko koga je sve ostalo u natalnoj karti fokusirano. Ljudi nas vide kroz naš podznak i mi vidimo svet kroz naš podznak.
Astrološki podznak: Lav
Tumačenje Vašeg podznaka (Lav)
e
Osobe sa Lavom u podznaku imaju tendenciju da budu velikodušne, ponosne, emocionalne, romantične, ekstrovertne, egoistične, hrabre, sentimentalne, samouverene, raskošne i žele da sijaju i budu uspešne bez obzira gde idu i šta rade. Žele da rizikuju i mogu ponekad biti ludo odvažne ali definitivno imaju volju za životom. Najgora stvar koju neko može da učini za njih je da ugrozi njihov ponos. Po pitanjima ljubavi, potreban im je partner na koga mogu biti ponosni - i partner koji će biti ponosan na njih. Oni su verni i štite one koje vole. Mogu biti naprasiti ali imaju tendenciju da ne ostaju ljuti dugo. Vole da igraju ulogu kralja. Vole kada su u centru pažnje i sve će učiniti samo da bi privukli pažnju. Mogu biti tvrdoglavi. Njihova rika je gora od ujeda. Ako je njihov ponos je povređen ili njihovo dostojanstvo gazi, onda pazite, jer mogu oprostiti ali ne i zaboraviti. Uživaju u sportu i aktivnostima na otvorenom. Njihova vitalnost i duh su jaki, osim ako je njihovo srce slomljeno u ljubavi. Potreba za ljubavlju i ljubav im je veoma velika i treba da se osećaju cenjeni. Duhovna lekcija koja treba da se nauči: poniznost. Sunce vlada Lavom tako da će biti važno u ovoj natalnoj karti.
Pozicije planeta u kućama
Sunce u 3. kući
Q
3
Znanje je važno za vas i vi ćete ga juriti koliko je to moguće. Uživate u prenošenju znanja koje ste stekli. Iako ste verovatno veoma otvoreni za nove ideje može postojati želja za naučnim dokazima pre nego što u bilo šta poverujete. Vaš um uživa u stvaranju, pored toga on je temeljan i samopouzdan. Ponos i intelektualna dominacija može biti nešto na čemu trebate da radite a posebno na intelektualnom ponosu. Strpljenje takođe mora da se razvija. Nesporazumi se mogu pojaviti sa braćom i sestrama i komšijama zbog vašeg uverenja da ste uvek ili uglavnom u pravu. Imate snažnu želju da učite i ovo vas može odvesti na mnoga kratka putovanja. Imate potrebu da komunicirate a mogu postojati sposobnosti za pismeno izražavanje ili govorom.
Mesec u 10. kući
R
10
Šta drugi misle veoma je važno za vas. Želja za uspehom može da dominira vašim osećanjima. Možete biti na nekoj javnoj funkciji za upravljanje ili da se bavite promenama, ženama ili publicitetom. Imate ličnu harizmu koji vam omogućava da utičete na druge. Mnoge promene u karijeri su moguće. Osećate potrebu da budete socijalno korisni društvu. Što se tiče zanimanja: Vi želite da imate odlučujući položaj u poslovnim situacijama. Vaša individualnost je naglašena, često do te mere da nijedan podređen položaj u okviru posla ne možete lako tolerisati. Vaše emocije moraju biti kontrolisane.
Merkur u 4. kući
S
4
Imate tendenciju da budete studiozni, sa interesima za književnost. Volite da učite kod kuće. Stalno učenje vam daje osećaj unutrašnje sigurnosti. Možete biti razdražljivi i treba da naučite da se opustite i uzmete pauzu od svih tih obaveza vezanih za knjige. Verovatno će biti mnogo promena stanova zbog vaše nemirne prirode i potrebe da pronađete mesto za sebe. Bez obzira gde na kraju završite, vaš dom će bez sumnje sadržati prostoriju za učenje ili posebno mesto gde možete jednostavno da razgovarate sa prijateljima i poznanicima.
Venera u 3. kući
T
3
Možete biti umetnik, kreativni u govoru i pisanju. Možete se izraziti dobro u oba polja. Volite putovanja ali i vaše neposredno okruženje je verovatno prilično skladno i udobno. Odnosi sa komšijama i braćom i sestrama su verovatno skladni. Zato što ne volite život koji nije u harmoniji izbegavate konfrontacije sa ljudima u svom neposrednom okruženju. Ne volite praviti talase na tom polju.
Mars u 4. kući
U
4
Postoji rana težnja za nezavisnošću i želja za sigurnošću i svojim domom. Može postojati tenzija ili antagonizam u vašem porodičnom okruženju. Možda ste previše zahtevni prema onim koji su vam najbiži. Morate prevazići svoje skrivene antagonizme. Vaša snažna emocija mora da biti tonirana i kontrolisana. Izađite napolje i zabavite se nekim dvorišnim poslom kako biste izbacili van višak energije.
Jupiter u 6. kući
V
6
Ovaj položaj Jupitera teži da da dobro zdravlje. Bilo koji zdravstveni problemi su najcešće izazvani ekstravagancijom i velikom popustljivošću. Vi ste od pomoći drugima i pouzdan ste radnik sa smislom za lojalnost. Vi inspirišete saradnju i dobru volju među svojim kolegama. Vi uživate u svom radu i dajete se maksimalno. Pazite se da se ne preforsirate poslom ili ne preterujete u ishrani ili piću. Moglo bi biti poteškoća sa jetrom i krvi ili slabom cirkulacijom usled nepažnje sa ishranom.
Saturn u 11. kući
W
11
Imate mnogo poznanika, ali samo nekoliko bliskih prijatelja, verovatno starijih. Prijateljstva koja pravite traju dugi niz godina. Privlače vas grupe koje imaju ozbiljne ciljeve ili svrhu. Imate snažan osećaj dužnosti i odgovornosti prema zajednici kojoj se priključite. Zadatak koji radite za bilo koju grupu može dobiti vrlo malo ličnih priznanja i može zahtevati naporan rad. Da bi postigli svoje ciljeve morate da budete strpljivi i voljni da radite naporno. Ukoliko ste naučili dosadašnje lekcije kasniji deo života će ponuditi veću nagradu. Možete iskusiti osećaj da se nikako ne uklapate sa ljudima ili grupama oko vas zbog osećaja jedinstvenosti. U svakom slučaju mogu postojati problemi i pitanja koja se odnose osećaj da ste drugačiji od ostalih.
Uran u 10. kući
X
10
Niste od onih koji se pridržavaju pravila i ne želite posao koji je stabilan, tih i uobičajen. Vi ste veoma nezavisni i želite da budete samostalni. Vaša pobunjenička priroda može da prouzrokuje da uradite suprotno od onoga što vam je rečeno da radite na vašem radnom mestu. Vaša snažna imaginacija, intuicija i kreativnost će se primeniti na bilo koji posao koji ste izabrali. Nagle promene u sreći na poslu su verovatne. Rutinski posao vas dovodi do ludila. Posao vezan za elektroniku, kompjutere, pronalaske, metafiziku ili mehaniku je moguć.
Neptun u 8. kući
Y
8
Vi posedujete mogućnost predosećanja događaja i razvijene intuicije, sa snovima i vizijama koje mogu biti najava događaja. Imate ekstremnu osetljivost na osećanja i emocije drugih. Ako niste iskreni, vi ćete osetiti finansijske obrte u cilju da dokažete uzaludnost traženja sreće kroz materijalne stvari. Interesovanje za život posle smrti i prirodnog lečenja kroz bioenergiju je moguće. Budite iskreni u svim poslovima sa porezom, osiguranjem i svim novčanim pitanjima.
Pluton u 10. kući
Z
10
Nepredviđene aktivnosti mogu uticati na vašu karijeru. Elementi društva mogu direktno da utiču na vaš posao ili vaš status u društvu. Vi ste impulsivni i potrebno je da ugradite diplomatiju i strpljenje u vašu ličnost, posebno kada se radi o svetu u celini. Ova pozicija može dati želju za moći, želju da se povučete iz drustva ili želju da se bude od koristi i usluga društvu. Korišćenje moći i sile kako biste dobili svoje doneće vašu propast. Koristite svoje veštine ophođenja sa društvom i masama. Možete uživati u radu iza scene da bi ostvarili svoje ciljeve. Imate instinkt kojim prepoznajete zašto ljudi rade stvari koje rade i koja je svrha i cilj toga.


Kreirajte vašu natalnu kartu besplatno

Pročitajte tumačenje vaše natalne karte i pristupite kompletnim astrološkim informacijama koja uključuju uporednu natalnu kartu, dnevni horoskop baziran na podacima iz vaše natalne karte, planetarnim satima koji će vam dati mogućnost da upravljate svojim aktivnostima u svakom satu.

Upišite vaše podatke

Astrologija poznatih
Pogledajte prikaze natalnih karti poznatih licnosti kao i uporedne horoskope poznatih parova.
Astrološka predviđanja
Uporedni horoskop
Pročitajte šta vas očekuje u narednom periodu na osnovu astroloških pokazatelja vaše natalne karte.